Auto Huren: Vergelijking van Sixt, ShareNow en Drive4joy

Auto Huren: Vergelijking van Sixt, ShareNow en Drive4joy

0

door Drive4joy op 20.06.24

Laatst bijgewerkt op 25.06.24 11:25

Auto huren, Car Sharing of een Auto Abonnement? Wat is de beste keuze?

Het huren van een auto biedt flexibiliteit zonder de lasten van autobezit, en er zijn diverse aanbieders op de markt met elk hun eigen voordelen. Dit artikel vergelijkt drie bekende aanbieders: Sixt, ShareNow en Drive4joy. We bespreken hun tarieven, beschikbaarheid, service en andere belangrijke aspecten om je te helpen de beste keuze te maken, waarbij Drive4joy zich profileert als een voordelige optie, vooral voor langere huurperiodes zoals een maand of meer.

Sixt

Overzicht

Sixt is wereldwijd een gerenommeerd autoverhuurbedrijf met een uitgebreide vloot van voertuigen, variërend van compacte auto's tot luxe modellen en vrachtwagens. Ze hebben vestigingen op veel strategische locaties zoals luchthavens, treinstations en stadscentra.

Tarieven

De tarieven bij Sixt variëren afhankelijk van het voertuigtype, huurperiode en locatie. Ze bieden vaak kortingen voor langere huurperiodes, hoewel hun tarieven voor maandelijkse verhuur over het algemeen hoger kunnen zijn.

Beschikbaarheid

Sixt is wereldwijd beschikbaar in meer dan 100 landen, wat hen een goede keuze maakt voor zowel lokale als internationale reizigers.

Service

Sixt staat bekend om hun uitstekende klantenservice en biedt extra diensten zoals verzekeringen, kinderzitjes en navigatiesystemen. Online reserveren via hun website of app is eenvoudig en handig.

Voordelen

 • Grote vloot met diverse voertuigen
 • Goede klantenservice
 • Internationale beschikbaarheid

Nadelen

 • Hogere kosten voor lange huurperiodes
 • Extra kosten voor aanvullende services


ShareNow

Overzicht

ShareNow is een carsharing dienst die flexibele huuropties biedt, voornamelijk gericht op stedelijke gebieden. Gebruikers kunnen auto's per minuut, uur of dag huren via hun app.

Tarieven

De tarieven zijn gebaseerd op gebruik per minuut, uur of dag. Voor langere huurperiodes kunnen de kosten echter aanzienlijk stijgen in vergelijking met traditionele verhuurbedrijven.

Beschikbaarheid

ShareNow is beschikbaar in grote steden in Europa en Noord-Amerika, waar auto's verspreid zijn over de stad voor gemakkelijke toegang.

Service

ShareNow biedt een gebruiksvriendelijke app voor het vinden, reserveren en ontgrendelen van auto's. De service is volledig digitaal, zonder fysieke vestigingen.

Voordelen

 • Flexibele huuropties per minuut, uur of dag
 • Brede beschikbaarheid in stedelijke gebieden
 • Eenvoudig te gebruiken app

Nadelen

 • Hogere kosten voor langdurig gebruik
 • Beperkte beschikbaarheid buiten stedelijke gebieden


Drive4joy

Overzicht

Drive4joy is een opkomende speler in de autoverhuurmarkt, gericht op betaalbare huuropties voor particulieren in Nederland. Ze bieden een diverse selectie voertuigen en zijn momenteel beschikbaar in heel Nederland, met plannen om hun diensten uit te breiden naar meerdere Europese landen in de toekomst.

Tarieven

Drive4joy biedt concurrerende tarieven met transparante prijzen en geen verborgen kosten. Voor langere huurperiodes, zoals een maand of langer, zijn hun tarieven vaak aanzienlijk voordeliger dan die van grote concurrenten zoals Sixt en ShareNow.

Beschikbaarheid

Met een groeiend netwerk van locaties in heel Nederland, is Drive4joy een handige optie voor zowel stedelijke als meer landelijke gebieden. Hun toekomstige uitbreidingsplannen zullen hen nog toegankelijker maken voor klanten in heel Europa.

Service

Drive4joy staat bekend om hun klantgerichte service en biedt gemakkelijke online boekingen. Hun team is toegewijd aan het verstrekken van ondersteuning en oplossingen voor klanten.

Voordelen

 • Voordelige tarieven voor langdurige huurperiodes
 • Breed beschikbaar in heel Nederland, met toekomstige uitbreiding naar Europa
 • Klantgerichte service

Nadelen

 • Voor kortere periodes zoals een dag of weekend valt Drive4joy af wegens de minimale looptijd van 3 maanden.

Bekijk alle Drive4joy abonnementen


Conclusie

Bij het kiezen van een autoverhuurbedrijf is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften, zoals huurperiode, locatie en budget. Sixt biedt een breed scala aan voertuigen en internationale toegang, terwijl ShareNow flexibele stedelijke opties biedt. Voor langdurige huurperiodes, zoals een maand of meer, blijkt Drive4joy echter de meest economische keuze te zijn, met concurrerende tarieven en een goede beschikbaarheid in heel Nederland, en plannen om uit te breiden naar meerdere Europese landen in de nabije toekomst. Overweeg je opties zorgvuldig en vergelijk tarieven en services om de beste beslissing te maken voor jouw volgende autohuur.

Boek nu een Drive4joy auto

Drive4joy gebruikt cookiesdoor dit te accepteren helpt u ons de service te verbeteren en aan te passen.