De meestgestelde algemene vragen over een auto abonnement bij Drive4joy

De meestgestelde algemene vragen over een auto abonnement bij Drive4joy

0

door Bas Bisschop op 05.04.23

Laatst bijgewerkt op 02.02.24 12:25

In dit artikel presenteren we een opsomming van de meestgestelde algemene vragen die men heeft over een auto abonnement bij Drive4joy.

We behandelen de informatie per topic:

1. Het concept: wat is een auto abonnement?

Bij een auto abonnement betaal je een vast bedrag per maand. Hiervoor krijg je toegang tot je eigen auto en ook de volgende additionele services zijn standaard inbegrepen:

 • All-season banden
 • Servicebeurten en reparaties
 • Verzekering met een eigen risico van 500 euro per incident.
 • Wegenbelasting
 • Pechhulp, we staan 24/7 voor je klaar in binnen en buitenland.
 • Een wagenpark van alternatieve voertuigen; na de minimale looptijd van 3 of 6 maanden kan je wisselen van auto.
 • 1000, 2000 of 3000 km per maand. Je mag meer rijden, dat kost 20 cent incl. btw per kilometer.

Je rijdt dus zorgenvrij. Het enige wat je zelf nog moet doen is tanken (en opladen in het geval van een elektrische auto). Opzeggen doe je een maand van tevoren. Verder gaan we er van uit dat je de auto onderhoudt alsof die van jou is. Want dat is ie natuurlijk ook (een beetje).

2. Hoeveel kost een auto abonnement?

De prijs van een abonnement met Drive4joy hangt sterk af van de auto die je kiest.

Je hebt al een abonnement voor 399 euro per maand. Dat is voor een kleine stadsauto. Het duurste abonnement wat we aanbieden is 1049 euro per maand. Dat is de meest luxe auto uit de vloot.

Uiteraard hebben we ook auto's met een maandbedrag daartussenin. Voor ieder wat wils! In het maandbedrag zit alles inbegrepen wat er bij 'autobezit' komt kijken behalve: parkeerkosten, eigen risico verzekering, elektriciteit/brandstof en boetes.

3. Wat is het verschil tussen een auto abonnement en leasing?

Je kan een auto kopen, huren of leasen. En sinds kort kan je je ook abonneren op een auto. Dan hoor ik je denken, is een lease niet hetzelfde als een abonnement? Het simpele antwoord daarop is: Nee.

Leasen is gebaseerd op een contract van gemiddeld 3-5 jaar. Dit betekent dat jij als klant een overeenkomst voor een lange termijn aangaat en hiermee weinig flexibiliteit hebt en meer verplichtingen.

Een abonnement bij Drive4joy is voor minimaal 3 of 6 maanden. Daarna kan je het abonnement opzeggen, pauzeren of wisselen van auto. Het is dus een stuk flexibeler en je kan gebruik maken van onze hele vloot in plaats van slechts 1 auto.

4. Wat is het verschil tussen een auto abonnement en leasing?

Minimale looptijd:

Een abonnement bij Drive4joy is voor minimaal 3 of 6 maanden. Er geldt hierbij een opzegtermijn van 1 maand. Dat hoeft geen kalendermaand te zijn. Als je dus bijvoorbeeld op 8 juni opzegt loopt het abonnement door tot en met 7 juli.

Het abonnement beëindigen:

Je kunt het abonnement beëindigen door op de website naar 'mijn pagina' te gaan. Hierin kun je je hele abonnement managen. Mocht je er niet uitkomen, dan kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen via de chat, email of de telefoon.

Abonnementsvereisten:

Om het Abonnement af te kunnen sluiten, moet de gebruiker:

 • Ouder zijn dan 21 jaar en een woon- en verblijfsadres in Nederland hebben
 • Zich identificeren, hiervoor zal Drive4joy gebruik maken van digitale identificatie via IDIN
 • Minimaal 3 jaar in het bezit zijn van een in Nederland geldig rijbewijs hebben (klasse B)
 • Voldoen aan de door Drive4joy te stellen eisen van kredietwaardigheid
 • De privacy- en Abonnementsvoorwaarden accepteren
 • Een creditcard (geen pre-paid kaarten) registreren bij Drive4joy. Deze creditcard wordt gebruikt voor de betaling van alle diensten in verband met het Abonnement
 • Ook de hoofdbestuurder van de auto zijn. Andere mensen mogen de auto gebruiken mits zij een geldig rijbewijs hebben, maar de abonnementsnemer is altijd verantwoordelijk.

Kilometers:

Het Abonnement kent een limiet van 12.000, 24.000 of 36.000km per jaar. Dat is 1000, 2000 of 3000km per maand. Meer rijden mag, dat kost 20 cent per kilometer incl. btw. Aan het eind van het abonnement wordt de balans opgemaakt.

Rijden in een ander land:

De door Drive4joy ter beschikking gestelde voertuigen mogen alleen worden gebruikt binnen de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland en Verenigd Koninkrijk. Het is dus niet toegestaan ​​om het voertuig buiten de EER te gebruiken. Drive4joy behoudt zich het recht voor om het gebruik buiten Nederland te beperken, indien zich bijzondere omstandigheden voordoen. Bij gebruik in het buitenland kunnen er administratiekosten in rekening worden gebracht voor alle handmatige afhandeling van tolgelden, laadkosten, parkeergelden, snelheidsboetes of andere toeslagen die in het buitenland in rekening worden gebracht, gerelateerd aan de auto.

Reizen buiten Nederland mogen niet langer dan 60 aaneengesloten dagen duren. De kosten die niet gedekt worden door Internationale pechhulp, komen voor eigen rekening.

Kijk ook naar de Algemene Voorwaarden op de website: https://drive4joy.nl/algemene-voorwaarden

5. Hoe werkt de levering en het inleveren van de auto?

Het is gratis om de auto zelf op te halen bij de dealer waar de auto staat. Heb je daar geen tijd voor, dan doen wij het voor je. Voor €150,- kunnen wij de auto overal in Nederland afleveren of ophalen. Laat dit aan ons weten bij het boeken of opzeggen van je abonnement.

Let er wel op dat je altijd een geldig rijbewijs bij de hand hebt om te overleggen aan een Drive4joy medewerker. Ook zal er tijdens de sleuteloverdracht een check plaatsvinden wat betreft de status van de auto. Een extra rondje meelopen en kijken kan hierbij geen kwaad!

6. Wat als ik mijn auto niet fijn vind?

Allereerst is het mogelijk om voorafgaand aan het boeken van een auto een proefrit in te plannen. Als dan later toch blijkt dat de door jou gekozen auto niet helemaal aan jouw behoeften voldoet, dan kun je na de eerste termijn van 3 of 6 maanden wisselen van auto. Dat is een groot voordeel van het auto abonnement. Als Drive4joy-abonnee kun je genieten van volledige flexibiliteit!

7. Is een auto abonnement makkelijk op te zeggen?

Ja! Het is heel makkelijk om je abonnement op te zeggen. Een abonnement bij Drive4joy is voor minimaal 3 of 6 maanden. Hierna kan je doen wat je wilt. Je kunt het abonnement opzeggen, maar je kan ook wisselen van auto. Als je het abonnement opzegt, dan vinden we dat natuurlijk heel jammer, maar dat hoort erbij. We hopen je dan in de toekomst weer te kunnen verwelkomen als Drive4joy klant!

8. Checklist bij het inleveren van mijn auto

Zorg ervoor dat de auto van binnen en buiten schoon is. Hiermee voorkom je onnodige additionele schoonmaakkosten.

Zorg voor de volgende dingen:

 • Alle sleutels
 • Instructie- en onderhoudsboekje
 • APK formulier
 • Kentekencard (indien fysiek overhandigd)
 • Reservewiel (indien aanwezig)
 • Slotbouten
 • Mattenset
 • Trekhaak en eventueel afneembare Kogel/sleutel (indien van toepassing)
 • Laadkabel en laadpas
 • Volle tank in het geval van een benzine auto
 • Elektrische auto min 50% opgeladen
 • Alle persoonlijke spullen zijn uit de auto
 • Alle Hoofdsteunen en de hoedenplank

9. Een Drive4joy auto als ZZP'er

Steeds meer ZZP'ers weten ons te vinden voor een auto abonnement.

Ons auto abonnement is uitermate geschikt voor ZZP'ers.

Ons abonnement is slechts voor minimaal 3 of 6 maanden en daarmee uiterst flexibel. Het is zorgeloos en er staat altijd iemand voor u klaar. Precies de zekerheid die u als ondernemer nodig hebt!

Wij kunnen uw bedrijfsnaam uiteraard op de factuur zetten zodat u kunt profiteren van de fiscale voordelen. Stuur ons even een berichtje in de chat als u een auto heeft geboekt, dan maken we dat in orde!

Klik hier om meer te lezen over het auto abonnement van Drive4joy voor ZZP'ers

10. Kan ik als expat ook een auto abonnement afsluiten?

Jazeker! Je hebt wel een Nederlandse bankrekening nodig om in te loggen met iDin. Ook heb je een rijbewijs nodig welke geldig is in Nederland. Neem contact met ons op en wij zullen je verder helpen!

Klik hier om meer te lezen over het auto abonnement van Drive4joy voor Expats

Drive4joy gebruikt cookiesdoor dit te accepteren helpt u ons de service te verbeteren en aan te passen.