Wat betekent "alles inclusief" in een auto-abonnement?

Wat betekent "alles inclusief" in een auto-abonnement?

0

door Bas Bisschop op 22.03.23

Laatst bijgewerkt op 23.03.23 10:29

Een auto-abonnement kan een zorgeloze manier zijn om een auto te rijden, vooral als u geen grote uitgaven vooraf wilt doen en liever geen verantwoordelijkheid wilt dragen voor het onderhoud en de reparaties van een auto. Een van de belangrijkste voordelen van een auto-abonnement is dat het alle kosten omvat die verband houden met het bezitten en onderhouden van een auto. Maar wat betekent "alles inclusief" eigenlijk?

Wat is een auto-abonnement?

Een auto-abonnement is een contract waarbij u maandelijks een vast bedrag betaalt om een auto te gebruiken. In tegenstelling tot het kopen of leasen van een auto, hoeft u bij een abonnement geen grote uitgaven te doen vooraf en bent u niet verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van de auto. Het abonnement omvat meestal het gebruik van de auto, de verzekering, het onderhoud, de wegenbelasting en de pechhulp.

Wanneer een aanbieder zegt dat "alles inclusief" is, betekent dit meestal dat alle kosten die verband houden met het bezitten en onderhouden van een auto inbegrepen zijn in de maandelijkse betaling. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste kosten die meestal inbegrepen zijn in een auto-abonnement:

  • Gebruik van de auto: Een auto-abonnement omvat meestal het gebruik van de auto gedurende een bepaalde periode, met een bepaald aantal kilometers dat u per maand kunt rijden. Dit kan variëren afhankelijk van de aanbieder van het abonnement. Bij Drive4joy kunt u 2000km per maand per maand zonder meerprijs rijden. Elke kilometer erboven kost 15 cent incl. btw. De afrekening vindt plaats als u de auto inlevert. U kunt dus prima één maand 3000km en de volgende maand 1000km rijden zonder meerprijs.

  • Verzekering: Een auto-abonnement omvat meestal ook de kosten van de verzekering. Dit betekent dat de auto verzekerd is tegen schade aan derden, diefstal en ongevallen. Het is belangrijk om op te merken dat sommige aanbieders een eigen risico in rekening kunnen brengen bij schade. Bij Drive4joy geniet u van een all-risk verzekering met een eigen risico van slechts 500 euro per incident. Lees hier alles over de verzekeringsvoorwaarden van Drive4joy.​

  • Onderhoud: Een auto-abonnement omvat meestal ook de kosten van regulier onderhoud en reparaties. Dit omvat bijvoorbeeld olieverversingen, bandenvervangingen en eventuele reparaties die nodig zijn tijdens de looptijd van het abonnement. Bij Drive4joy is dit uiteraard allemaal inbegrepen. U kunt naar elke merkdealer gaan voor onderhoud en de factuur komt direct naar ons en wordt door ons betaald. Lees hier meer over onderhoud en reparaties.

  • Wegenbelasting: De wegenbelasting wordt betaald door de aanbieder van het abonnement en is inbegrepen in de maandelijkse betaling. Dit is een verplichte belasting die moet worden betaald om gebruik te maken van de openbare weg. Bij Drive4joy is dit uiteraard ook inbegrepen.

  • Pechhulp: Het abonnement omvat meestal ook pechhulp. Dit betekent dat u op elk moment van de dag of nacht geholpen wordt als u met pech langs de weg komt te staan. Bij Drive4joy bent u verzekerd van 24/7 pechhulp in zowel binnen als buitenland. Lees hier meer.

  • All-season banden: Niet alle aanbieder bieden standaard all-season of winterbanden aan in hun abonnement. Bij Drive4joy rusten wij alle auto’s uit met all-season banden. U kunt dus met een gerust hart naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of Scandinavië. Bijvoorbeeld als u op wintersport gaat! Lees hier meer over all-season banden.

  • Wisselen van auto: Bij sommige aanbieders kunt u na verloop van tijd wisselen van auto. Dit is afhankelijk van de gekozen looptijd van het abonnement en de geldende voorwaarden. Bij Drive4joy is een abonnement voor minimaal 3 maanden. Na 3 maanden kunt u wisselen van auto! Bijvoorbeeld als de auto toch niet helemaal aansluit bij uw behoeften, of omdat u gewoon een andere auto wilt uitproberen.

  • Borg: Bij sommige aanbieders betaalt u een borg of starttarief wanneer het abonnement van start gaat. Bij Drive4joy niet. We willen het zo simpel mogelijk maken. Bij ons betaalt u alleen de maandprijs. That’s it!

  • Gratis ophalen/levering aan huis: Als u eindelijk een geschikte auto heeft gekozen, wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk in rijden. Bij de meeste aanbieders kunt u de auto zelf op locatie halen of u kunt de auto laten bezorgen. Bij Drive4joy is dat niet anders. Ophalen op locatie is gratis. Voor bezorgingen door heel Nederland rekenen we 100 euro.

Bovenstaande voorwaarden verschillen per aanbieder. Het is daarom belangrijk om de details van het abonnement te bekijken voordat u zich ergens aan verbindt. Bij Drive4joy hebben we alles zo overzichtelijk en simpel mogelijk gehouden. Er zijn geen kleine lettertjes, zo weet u precies waar u aan toe bent.

In het algemeen kan een auto-abonnement een handige en kosteneffectieve manier zijn om een auto te rijden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de aanschafkosten en het onderhoud ervan. Wilt u weten of het auto abonnement bij u past, lees dan ook dit artikel waarin we het auto abonnement vergelijken met het kopen en leasen van een auto.

Drive4joy gebruikt cookiesdoor dit te accepteren helpt u ons de service te verbeteren en aan te passen.